Ik heb problemen met het inbrengen van mijn cup

Het correct plaatsen van een menstruatiecup kost tijd, geduld en oefening. We raden je aan een paar verschillende vouwen te proberen totdat je de vouw vindt die het beste voor je werkt. Je kunt water of glijmiddel op waterbasis gebruiken om het inbrengen te vergemakkelijken. Lees ook onze gids over het gebruik van een menstruatiecup. Een goede tip is om te proberen de cup net binnen de vaginale opening open te laten springen en de cup langzaam omhoog te duwen totdat deze in positie valt. Probeer wanneer hij op zijn plaats zit een beetje aan de steel te trekken. Als je enige weerstand voelt, is de zuigafdichting gemaakt en is de cup met succes geplaatst! Loop een stukje met de cup en als deze oncomfortabel aanvoelt of als je hem nog steeds van binnen voelt, duw je de cup iets hoger tot je hem niet meer voelt. Als je de steel ongemakkelijk vindt, kunt je deze korter knippen; sommige vrouwen verwijderen de steel volledig. 

We raden je aan te wachten met het afsnijden van de steel totdat je 100% vertrouwd bent met het verwijderen van de cup. Vrouwen met sterke bekkenbodemspieren of een hoge baarmoederhals kunnen ervaren dat de cup van nature zijn eigen optimale positie vindt na het inbrengen. Sommigen vinden dat de ideale positie voor de cup hoog in het vaginale kanaal zal zijn, wat helemaal prima is, maar verwijdering kan dan meer oefening vergen. Als je nog steeds problemen ondervindt met het plaatsen van je cup, neem dan contact met ons op via support@allmatters.com.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.